Zuid-Kennemerland

Buslijn Bennebroek-Vogelenzang

De kogel is nu definitief door de kerk: het openbaar busvervoer in Vogelenzang en Bennebroek krijgt een extra impuls. De dorpen worden zelfs met elkaar verbonden.

De provincie heeft bekend gemaakt dat Connexxion de komende tien jaar zal gaan rijden op een aangepaste en een nieuwe lijn.
De bestaande lijn 9 krijgt een aangepaste route 9. Die zal vanaf station Heemstede-Aerdenhout een keer per uur rijden tot Vogelenzang centrum. Daarna gaat de bus weer terug naar Intercitystation Heemstede-Aerdenhout. Hij rijdt dus niet meer, zoals nu, door tot station Hillegom.

Nieuw is lijn 14. Deze vertrekt ook een keer per uur vanaf station Heemstede-Aerdenhout,  en rijdt dan via Heemstede De Glip en Bennebroek naar Vogelenzang en vervolgens door naar het station Hillegom en daarna weer terug. Er komen nieuwe haltes in Bennebroek op de Zwarteweg en Huis te Bennebroek.
Hiermee wordt het voor Vogelenzangers ook mogelijk om in Bennebroek op Arriva buslijn 50 over te stappen. Die rijdt tussen Haarlem en Leiden. Of er ook aansluiting zal zijn op buurtbus 401 op het Anemonenplein is nog niet bekend. Dat is een uursdienst van Connexxion naar het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, en station Hoofddorp.
Connexxion maakt voor de zomer meer details bekend over de nieuwe dienstregeling, die op 3 september, na de zomervakantie in gaat.
Beide buslijnen zullen met een midibus gereden gaan worden. Dit worden nieuwe elektrische bussen en gaan rond de jaarwisseling rijden. Tot die tijd blijven de huidige midibussen in gebruik.
De vernieuwingen op busgebied zijn tot stand gekomen na een jarenlange lobby door raadsleden van CDA en PvdA en Dorpsraad Vogelenzang. De verbeteringen hadden overigens al begin 2016 in gang gezet kunnen zijn. Er was echter een conflict rond de nieuwe busconcessie voor de regio Haarlem-IJmond. Syntus die ook had aanbesteed voor de nieuwe tienjarige concessie stapte naar de rechter omdat deze vervoerder vond dat ze geen eerlijke kans kregen. De rechter wees dit af.