Zuid-Kennemerland

Feestweek Bennebroek houdt jaartje pauze

Na vijftien jaar succesvolle feestweken in Bennebroek is er dit jaar geen feestweek op de Geitenwei in het tweede weekeinde van juni. “Al die jaren hebben organisatie en de overige vele, vele vrijwilligers ontzettend veel energie en tijd gestoken in het houden van de feestweek, we houden even een jaartje vakantie,” laat voorzitter Laurens Schenk weten. De traditionele feestweek is een begrip in Bennebroek en de omgeving, en is het grootste door vrijwilligers georganiseerde evenement in Bloemendaal. Het trekt jaarlijks zo’n 3000 bezoekers met programmaonderdelen voor alle leeftijdsgroepen.

Zo bijvoorbeeld de tentviering, met medewerking van alle kerken in de omgeving en ruim 600 bezoekers. Voor de jongsten altijd een breed aanbod, in samenwerking met Jong Nederland en regelmatige medewerking van de basisscholen. Voor de ouderen was er de eerste Pubquiz in Bennebroek, die 300 deelnemers trok, en een evenement als Heel Bennebroek Bakt en vorig jaar een Food Festival. ’s avonds altijd uitgebreid partytime met heel veel live muziek met namen als Vangrail, Edwin Evers Band, Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Glennis Grace, Yes R en vele andere.

Partijen als Welzijn Bloemendaal, sportclubs en winkeliers zijn altijd nauw betrokken bij de feestweek.
Laurens Schenk: “Dat de feestweek enorm leeft in de Bennebroekse gemeenschap merkten we ook sterk in slechte tijden. Bezoekers en sponsors bleven de feestweek altijd trouw, ook toen zij in de crisis wat minder te besteden hadden. En ook toen een tijd geleden een van de hoofdsponsors failliet ging en niet kon bijdragen is het het bestuur gelukt  een tandje bij te zetten en de feestweek toch overeind te houden.”

Het jaar pauze wil het bestuur gebruiken om voor 2019 een mooi evenement te kunnen neerzetten. Laurens Schenk: “Wij blijven vernieuwen en dat is ook nodig voor een dergelijk evenement in de regio. In 2019 gaat het deels anders, met ook deels een nieuwe organisatie. De gemeente en de politie hebben al aangegeven dat ze ook volgend jaar weer volop willen meewerken. Op onze website staat straks meer informatie. En als mensen mooie ideeën hebben of willen meewerken zijn ze van harte welkom om zich bij ons te melden.”  (info[at]bennebroeksefeestweek.nl)

Een eerdere editie van de Feestweek op de Geitenwei in Bennebroek