Zuid-Kennemerland

Feuilleton Alverna4 spoorwegovergang Alverna is weer open (aug.)

De bewoners van de Laan van Alverna hebben vrijdagavond 12 augustus een afsluithek geplaatst net over de spoorwegovergang. Maar wie dit weekeind de overweg overstak kon zich toch met enige moeite door  het hek wurmen om de fiets- of wandeltocht te vervolgen. Zowel rechtdoor als rechtsaf over de parallelweg langs het spoor richting station Heemstede. Want het grote schuifhek dat ProRail vorige maand had geplaatst om ongewenst sluipverkeer tegen te gaan stond wagenwijd open.

Een chaotische en situatie kortom en de fietsers die zich zondag een weg probeerden te banen door het hek waren zonder uitzondering verbaasd. “Tsjonge jonge wat nu weer, ik dacht dat de overgang echt open was”, aldus een fietster. Een ander die een groepje vriendinnen op sleeptouw had verontschuldigend: “Sorry hoor dit wist ik niet, dit is dus de overgang waar heel Heemstede van op zijn kop staat”.

De oversteek blijkt niet zonder gevaren. Wie boven aan het spoor staat kan soms moeilijk inschatten of een trein uit Heemstede nog stilstaat op het station, of al aan het rijden is. Maar sowieso is het zeer oppassen geblazen. Dat merkt een vader die met peuter in het zitje aan het stuur het spoor over wil steken. Het duurde even voor hij in de gaten had dat vanuit richting Leiden toch echt een gele intercity aankwam. De machinist toeterde kort.

Alverna_foto14aug16_halfdichthek1_Marilou Alverna_foto14aug16_halfdichthek2_Marilou

 

????????????????????????????????????
Een onbekende heeft een verklaring voor het open hek opgehangen. Gaat het om PostNL?
????????????????????????????????????
Een groot kettingslot moet verhinderen dat het hek wordt dichtgeschoven. 

Alverna_foto14aug16_schuifhekopen_Marilou