Zuid-Kennemerland

Kortgedingrechter wijst eis bouwstop Bijduinhof af

Het verzoek van omwonenden om een bouwstop op te leggen ten aanzien van de omgevingsvergunning voor het gewijzigd uitvoeren van het project Bijduinhof op het voormalige Marinehospitaalterrein, is afgelopen donderdag door de voorzieningenrechter afgewezen. De rechter deed direct mondeling uitspraak.

De voorzieningenrechter komt tot de conclusie dat er geen acuut belang is om een bouwstop op te leggen, omdat de grofbouw nagenoeg klaar is en het bouwwerk het hoogste punt heeft bereikt. Aangezien de bezwaren zich richten op de massaliteit en de hoogte heeft een bouwstop dus geen zin meer aldus de rechter.

Ook benadrukte de voorzieningenrechter dat er geen acuut gevaar is voor de brandveiligheid en dit dus ook geen reden is een bouwstop op te leggen. De Raad van State zal zich er  in een bodemprocedure verder over buigen.

De omwonenden die het kort geding hadden aangespannen stellen dat zij de uitkomst van de bodemprocedure met vertrouwen tegemoet zien.”Er is van alles mis met de nieuwe vergunning voor de woningen in Bijduinhof,” laat de woordvoerder desgevraagd weten. Over het project zijn al diverse rechtszaken gevoerd en er lopen momenteel diverse procedures. Omwonenden stellen dat er niet volgens vergunning wordt gebouwd en dat de huizen te hoog zijn.