Zuid-Kennemerland

Muzikale verrassing in de Bloemenstroom

Feestmaand december gaat vaak gepaard met muziek. Ook de deelnemers aan de Bloemenstroom konden een graantje meepikken. Speciaal voor hen trad vrijdagochtend het Contutti Ensemble op. Dit voerde werken uit van Mozart, Händel, en tot slot kerstliederen van Charpentier. Het optreden werd spontaan verlengd met Nederlandstalige kerstliederen. Met elk nieuw lied zongen er weer meer mensen in het zaaltje mee.

Het optreden was een idee van Herman van der Stadt. Deze Bloemendaler is al een tijdlang als vrijwilliger actief in de Bloemenstroom, een centrum waar mensen, die om allerlei redenen niet meer helemaal mobiel zijn en niet mee kunnen doen met ‘reguliere’ activiteiten, terecht kunnen voor ontmoeting en activiteiten. Het is een initiatief van Zorgbalans en Welzijn Bloemendaal.

Herman is zelf enthousiast fluitist en lid van het Contutti Ensemble. Dit ensemble komt voort uit Contutti, de Haarlemse vereniging die samenspel voor amateurmusici bevordert. Sommige leden maken ook zelf arrangementen, zoals altviolist Rob Potharst, die de bewerking maakte van het stuk van Händel. Het ensemble bestond vrijdag uit de genoemde altviolist, een celliste, twee fluitisten, een sopraan, een mezzo-sopraan een een violist tevens tenor. De pianist was ook aanwezig, maar moest afzien van optreden omdat in het zaaltje geen piano beschikbaar was. Dat mocht de pret niet drukken, flexibiliteit was troef.

Buiten sloeg de regen tegen de ruiten, maar binnen zorgde het luisteren naar de muziek en het samen zingen van kerstliederen na afloop voor grote decemberse gezelligheid.

Het Contutti Ensemble.