Zuid-Kennemerland

Nieuwe buslijn Vogelenzang en Bennebroek

Er komt een buslijn die zal rijden tussen Vogelenzang, Bennebroek en station Heemstede. Dit staat in de plannen die het vervoerder Connexxion bekend heeft gemaakt nadat zij een nieuwe concessie had gekregen voor de komende tien jaar.
Details over route en haltes zijn nog niet bekend gemaakt omdat er nog overleg gaande is tussen gemeenten en de provincie. Wel is zeker dat het om een uurdienst zal gaan.
Een woordvoerder van Connexxion laat desgevraagd weten dat buurtbus 401 van Bennebroek Anemonenplein naar het treinstation in Hoofddorp blijft bestaan.

Ook de buslijn 4, tussen Haarlem Schalkwijk, Heemstede De Glip en station Heemstede-Aerdenhout blijft rijden, en wel eenmaal per uur. Op een deel van de route echter wordt de frequentie daar verdubbeld, door het inzetten van een nieuwe lijn. Ook daar kan Connexxion nog geen details over geven.
De nieuwe concessie gaat in op 3 september 2017.

Buslijn 50 over Rijksstraatweg en Herenweg wordt overigens verzorgd door concurrent Arriva.
De concessie had al een jaar eerder moeten ingaan. In januari 2015 was al bekend wie de winnaar was van de loting die bij de gunning werd toegepast, namelijk Connexxion. Verliezende deelnemer Syntus stapte daarop naar de rechter. Deze deed afgelopen augustus uitspraak en stelde Connexxion in het gelijk.