Zuid-Kennemerland

Santas rennen voor Houten Haarlemmer

De Grote Markt kleurde  vrijdagavond 11 december rood en wit. Enkele honderden ‘kerstmannen’ en een enkele ‘kerstboom’  verschenen aan de start voor de benefiet-hardloopwedstijd van Rotary Kennemerlaat. Doel was geld bijeenrennen  om basisscholieren ook komend jaar weer te kunnen laten genieten van een cultureel dagje in de Haarlemmerhout. Dat educatieve uitje kwam in  gevaar vanwege het wegvallen van subsidie.

De Rotaryclub organiseerde in korte tijd deze sponsorloop en met succes. Al een half uur voor de start stonden de deelnemers klaar voor de gezamenlijke warming up. Eerst was het de beurt aan de allerkleinsten om twee rondjes om de Bavo te rennen. Misschien vanwege het tijdstip, in de avond, was er slechts een handjevol kleine Kerstmannen aan de start. De toejuichingen werden er alleen maar luider om.

Daarna kwamen de anderen aan bod voor rondjes van 3 tot 6 kilometer door de binnenstad, die korter of langer duurden al naar gelang onderweg een café werd aangedaan.  Een wedstrijd was het dan ook niet, het goede doel, daar ging het om. De organisatoren maakten bekend dat de santa’s meer dan vijfduizend euro bij elkaar hebben gehold voor stichting Houten Haarlemmer die de schooluitjes organiseert.  Volgend jaar houdt Kennemerlaat opnieuw een ‘Santarun’, dan voor een ander goed doel.
In september 2015 deden rond de 800 scholieren van groep 7 mee aan de dag die helemaal in het teken staat van natuureducatie, cultuur en Haarlemse geschiedenis. Dat de Hout-dag dit jaar door kon gaan was te danken aan steun van Spaarnelanden.

De sponsorgelden van 11 december  gaan naar Stichting De Houten Haarlemmer, die de Scholendagen in de Hout organiseert.

(veel meer foto’s staan op de facebookpagina van Santarun Haarlem)

Santa's  op de Grote Markt in acie voor de Houten Haarlemmer
Santa’s bezig met de warming up
'kerstmeisjes' klaar voor de start
Kerstmeisjes klaar voor de start