Zuid-Kennemerland

Tijdelijke kunstijsbaan in Bennebroek

Drie weken lang kunnen inwoners van Bennebroek en omgeving genieten van een kunstijsbaan op het terrein van de Geitenwei. Op de overdekte baan van 200 vierkante meter is er ruimte voor (school)schaatsen, curling en schaatsclinics. Dit Bennebroek Winter Wonderland is een initiatief van drie Bennebroekse vrijwilligers. Vrijdag om twaalf uur wordt de baan officieel geopend, door de burgemeester van Bloemendaal, Elbert Roest, en top-schaatscoach Gerard Kemkers, nu betrokken bij talentontwikkeling van schaatsers.

Drie Bennebroekse inwoonsters bedachten samen het plan, afgelopen mei. Het idee erachter is om jong en oud samen in de donkere winterdagen te laten bewegen en elkaar te ontmoeten. Er werd een stichting gevormd en een plan opgesteld om de organisatie rond te krijgen en de benodigde financiën binnen te halen. “Het was spannend want pas na de zomer kwamen er meer gelden binnen van sponsoren. Maar half oktober konden we gelukkig zeggen dat het evenement definitief door kon gaan. De begroting van ruim 60.000 euro is kloppend gekregen. We zijn er zeer content mee,”aldus Rogier Dijkstra die binnen de organisatie verantwoordelijk is voor de sponsoring. De plaatselijke middenstand heeft flink bijgedragen, en ook de gemeente Bloemendaal gaf subsidie. De rest van de inkomsten moeten komen van de kaartjesverkoop en uit de horeca. Die laatste is overigens verpacht aan ondernemers uit Bennebroek en Heemstede.

Het curlen is erop gericht om met groepen het ijs op te gaan. Op speciale avonden is er curling competitie voor 3-5 personen. Zij spelen vijf rondes van tien minuten met aan het eind een finale.

De baan is tot en met zondag 6 januari dagelijks open van 10.00-22.00 uur. Aangeraden wordt vooraf te kijken op de kalender op de website bennebroekwinterwonderland.nl, gezien de feestdagen, en de uren die zijn gereserveerd voor schoolschaatsen, curling en schaatsclinics. De baan is alleen toegankelijk met kunst- en hockeyschaatsen, noren zijn niet toegestaan. Een dagkaartje kost 6 euro inclusief schaatshuur, er zijn ook kortingkaarten.  

Vrijwilligers
Het Winter Wonderland evenement draait geheel op vrijwilligers. Velen hebben zich al aangemeld, maar de organisatie is nog op zoek naar medewerkers bij de schaatsverhuur en helpende handen in de horeca. Aanmelden kan via de website.

Zo heeft Bennebroek dus in 2018 toch een festijn op de Geitenwei. In juni ging de feestweek niet door, voor het eerst in 15 jaar, vanwege organisatorische problemen.