Zuid-Kennemerland

Volop reuring in Dorpshuis Vogelenzang

Reuring moest er komen in het Dorpshuis in Vogelenzang. Afgelopen jaar is de noodklok flink geluid, want financieel kreeg het bestuur de exploitatie niet meer rond. Diverse mensen hebben er nu de schouders onder gezet en met succes. Afgelopen weekeind was de reuring er volop. Het zat het bommetje vol in het Dorpshuis, dankzij diverse muzikale optredens.

Zaterdag trad het Spaarne Jazz Kwartet op  en was er de fototentoonstelling te zien van fotograaf Tom Schoemaker. De Vogelenzanger volgt de jazz-scene al sinds 1991. De teller stond zaterdag op 150 bezoekers. Zondag was het de beurt aan de bigband van KNA. Ook daar kwamen meer dan honderd belangstellenden op af. KNA is afkomstig uit Bennebroek, maar samenwerking met Vogelenzang kent een lange historie, zo vertelt KNA voorzitter Guus Beliën. De drumband uit Vogelenzang fuseerde in de jaren negentig met KNA. Het idee om in het Dorpshuis op te komen treden kwam vanuit KNA. “We hoorden vorig jaar dat ze in zwaar weer verkeerden en boden aan om een middag te komen spelen”, aldus Beliën. Aan het begin van het optreden van de bigband gaf hij aan “best wel een beetje jaloers te zijn” op de fraaie grote zaal met podium.

Interim voorzitter van het Dorpshuis Han Dekker kijkt intussen tevreden rond. “Het gaat goed. Structureel ook ja, want we hebben veel meer betalende activiteiten in het Dorpshuis. Inloopochtend, bridgeclubjes, inwoners die samen sushi komen maken of een yogacursus volgen”. In maart zal het bestuur een beleidsplan naar de gemeente sturen en Dekker is vol vertrouwen dat het allemaal goed komt. Punt van aandacht is nog wel de warmte- en koudeopslag, die duurzaam zou moeten zijn, maar niet goed functioneert.

Hoe dan ook, het benefiet optreden bracht 450 euro op. Dit wordt gebruikt om de entree en terrassen van het Dorpshuis aan te passen.