Zuid-Kennemerland

Een warm hart in Aerdenhout

Uit gesprekken met inwoners van Aerdenhout blijkt dat zij de omgeving erg fraai vinden en het prima wonen is in dit dorp. Maar een ding mist. En dat is een kern. Een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Welzijn Bloemendaal begint daarom met de Sociëteit Aerdenhout. Elke dinsdag is iedere inwoner daar welkom. Tot eind december wordt er elke week een programma aangeboden aan de Oscar Mendliklaan 3.

De thema’s zijn afwisselend en variëren van een boekbespreking, film, muziek, gedichten analyseren, tot architectuur of toneel. “We hopen hiermee een brede doelgroep te bereiken”, aldus Henriëtte Bleichrodt, WMO-consulent van Welzijn Bloemendaal. “Door thema’s aan te bieden hopen we mensen gespreksstof te geven, zodat het meer in kan houden dan een open koffieochtend. Dat blijkt voor veel mensen te vrijblijvend. Overigens is het zo dat we alleen tot eind december een programma hebben samengesteld, als proef. We staan graag open voor wensen en ideeën van Aerdenhouters zelf”.
Inloop is vanaf 10.30 uur met koffie en thee, om elf uur start de themapresentatie en rond 12.30 uur is er de mogelijkheid om een lunch te nuttigen. Wie het volledige programma inclusief lunch kiest betaalt 7,50 euro. Wie alleen het inhoudelijke programma wil volgen betaalt drie euro. Henriëtte Bleichrodt benadrukt dat ook inwoners uit andere kernen van Bloemendaal van harte welkom zijn.

Het onderkomen van de nieuwe Sociëteit mag er ook zijn. Het is het gebouw waarin ook De Nieuwe Kring huist. Een sfeervol gemeentelijk monument uit 1924, ontworpen als kerkgebouwtje in de stijl van een villa. Mensen die moeilijk ter been zijn en/of geen eigen vervoer hebben kunnen een beroep doen op de vrijwillige vervoerders van Welzijn Bloemendaal. Dat kan worden opgegeven bij de aanmelding voor de bijeenkomst. 24 oktober wordt begonnen met een lezing over de schilder Monet, de week erna staan gedichten op het programma.  Tel. 023-5250366 / info [AT]welzijnbloemendaal.nl
“We hopen zeer dat het lukt om Aerdenhout met deze Sociëteit een warmer hart te bezorgen”, besluit Henriette Bleichrodt.