Zuid-Kennemerland

Zes minibiebs in Vogelenzang

Op zes plaatsen in Vogelenzang zijn afgelopen dagen minibieb-kastjes geplaatst. Kleine boekenkasten waarin iedereen boeken kan plaatsen of lenen, zonder te vragen, zonder officieel te lenen. Voor Vogelenzangers die van lezen houden een welkom aanbod, nu sinds 2013 de eigen bibliotheek is verdwenen, op de jeugdbibliotheek in basisschool de Paradijsvogel na.

De  kinderen werden volop betrokken bij de minibiebs. Het kastje bij de plaatselijke supermarkt werd dinsdag symbolisch geplaatst door de leerlingen van groep 4/5 van de basisschool. Zij vulden de kast en kregen uitleg. Bijvoorbeeld dat het niet de bedoeling is verouderde boeken in de kast te leggen, maar wel: leuke. Groep 1/2 opende die dag symbolisch het boekenkastje aan de Vogelenzangseweg 386.

Het project met de minibieb-kastjes is een burgerinitiatief en stond aangemeld op de website bloemendaalsamen.nl. De kastjes werden gerealiseerd na financiële bijdragen van de gemeente en de gezamenlijke kerken.

De locaties zijn: Coop Hulsbosch, ontmoetingscentrum de Voghelsanck, en bij vier particuliere adressen in Vogelenzang:  Vogelenzangseweg 386 en 274, Godfried Bomanslaan 40, Teylingerweg 65. Voordat dit project van start ging stond er al een zelfgebouwd minikastje in Vogelenzang, aan Graaf Filipslaan 32.