Over mij

Over mij

Meer dan dertig jaar zit ik in de journalistiek. Een heel fijn vak. Nieuws en kennis delen, verbindingen te leggen – dat zijn de onderwerpen waar ik het liefst mee bezig ben.

Met veel plezier heb ik tot eind 2019 freelance voor het Bloemendaals- en Heemsteeds Nieuwsblad gewerkt. Ik heb die periode afgesloten met een serie artikelen over de energietransitie in de regio. Daarvoor ontving ik een subsidie van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. 

Vervolgens schreef ik voor Het Haarlems Weekblad journalistieke series over eerst Wijkraden en zeggenschap van inwoners in Haarlem (2021/22), met steun van het Haarlems Mediafonds; en de invloed van de coronacrisis op de culturele sector in Zuid-Kennemerland (2022), met steun van het Matchingsfonds 2022.

Ik ben sinds 1977 actief in de journalistiek. Het vak heb ik in de praktijk geleerd, bij (het toenmalige) Dagblad Het Binnenhof in Den Haag, waar ik werkte op de stadsredactie. Daarna volgden jaren freelance journalistiek in combinatie met de universitaire studie geschiedenis, afgesloten met een doctoraal examen Moderne Aziatische Geschiedenis, inclusief een mooi jaar als uitwisselingsstudent in Xiamen, China.

Vervolgens deed ik opnieuw freelance werk en begon in 1999 met wat achteraf gezien een waar levenswerkje zou worden: de website Geledraak.nl, een informatiesite geheel gewijd aan China.
Via Geledraak.nl heb ik de diverse ins en outs leren kennen van het werken met websites en online journalistiek, inclusief social media.

Daarna lokte de lokale journalistiek weer. Zo werkte ik in de eigen regio voor het Bloemendaals Nieuwsblad en het Heemsteeds Nieuwsblad (voorheen Weekblad Kennemerland Zuid).
In mijn journalistieke werk volg ik de Leidraad van de Raad voor de Journalistiek.

Daarnaast doe ik losse opdrachten voor organisaties en bedrijven. In 2017 schreef ik een bedrijfsgeschiedenis over de lokale supermarkt Albert Heijn Zwetsloot in Bennebroek, 'De winkel die er niet mocht komen'. (Lees het boek als E-boek, in PDF formaat).

De klarinet!
En verder .... ben ik sinds 2016 helemaal weg van de klarinet. Ik heb les bij Michel Duijves in Heemstede. Ik speelde het eerste jaar op een huurklarinet van stichting SAM (wat mooi dat zo'n instelling bestaat!): een besklarinet Buffet Crampon E12F. Daarna belandde ik bij een BC RC, eerst tweedehands, later een nieuwe. En ik speel ik met heel veel plezier sinds oktober 2017 in het kleine maar fijne Princehof Blaasorkest in Heemstede en het zaterdagorkest van Huismuziek Haarlem.
Om mijn ervaringen met dit prachtige houtblaasinstrument nog leuker te maken, schrijf ik ook voor het magazine de Klarinet. Columns (tot 2022) over mijn eigen ervaringen als beginner, en interviews (waarvan ik enkele ook op deze site zal plaatsen).

Geef een reactie