Over mij

Meer dan dertig jaar zit ik in de journalistiek. Een heel fijn vak. Nieuws en kennis delen, verbindingen te leggen – dat zijn de onderwerpen waar ik het liefst mee bezig ben.

Met veel plezier heb ik tot eind 2019 freelance voor het Bloemendaals- en Heemsteeds Nieuwsblad gewerkt. Ik heb die periode afgesloten met een serie artikelen over de energietransitie in de regio. Daarvoor ontving ik een subsidie van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. 

Ik ben sinds 1977 actief in de journalistiek. Het vak heb ik in de praktijk geleerd, bij (het toenmalige) Dagblad Het Binnenhof in Den Haag, waar ik werkte op de stadsredactie. Daarna volgden jaren van freelance journalistiek werk in combinatie met de universitaire studie geschiedenis, afgesloten met een doctoraal examen Moderne Aziatische Geschiedenis, inclusief een mooi jaar als uitwisselingsstudent in Xiamen, China.
Vervolgens deed ik opnieuw freelance werk en begon in 1999 met wat achteraf gezien een waar levenswerkje zou worden: de website Geledraak.nl, een informatiesite geheel gewijd aan China.
Via Geledraak.nl heb ik de diverse ins en outs leren kennen van het werken met websites en online journalistiek, inclusief social media.

De lokale journalistiek lokte echter weer zo werkte ik in de eigen regio voor het Bloemendaals Nieuwsblad en het Heemsteeds Nieuwsblad (voorheen Weekblad Kennemerland Zuid).
In mijn journalistieke werk volg ik de Leidraad van de Raad voor de

Daarnaast doe ik losse opdrachten voor organisaties en bedrijven, waaronder ook een nieuwsbrief. In 2017 schreef ik een bedrijfsgeschiedenis over de lokale supermarkt Albert Heijn Zwetsloot in Bennebroek, ‘De winkel die er niet mocht komen’. (Lees het boek als E-boek, in PDF formaat).

Hulp bij totstandkoming websites:

Last but not least help ik bedrijven en organisaties met het effectiever maken van hun website. Kort gezegd lever ik webteksten die zowel bezoekers als Google aanspreken.

Ook help ik bij totstandkoming van websites, of de vernieuwing van een website. Ik zie mezelf als intermediair tussen opdrachtgever en webbouwer, die immers vaak uiterst verschillende ’talen’ spreken.
Zie voor voorbeelden van opgeleverde websites: Spuistraat 10 advocaten, en de site van integratief therapeute Renny Freriks, of klik in het menu op ‘portfolio’.

De klarinet!
En verder …. ben ik sinds 2016 helemaal weg van de klarinet. Ik heb les bij Michel Duijves in Heemstede. Ik speelde het eerste jaar op een huurklarinet van stichting SAM (wat mooi dat zo’n instelling bestaat!): een besklarinet Buffet Crampon E12F. Daarna kocht ik een tweedehands BC RC, uit een iets hogere klasse en speel ik met heel veel plezier sinds oktober 2017 in het kleine maar fijne Princehof Blaasorkest in Heemstede en het zaterdagorkest van Huismuziek Haarlem.
Om mijn kennismaking met dit prachtige houtblaasinstrument nog leuker te maken, schrijf ik ook voor het magazine de Klarinet. Columns over mijn eigen ervaringen als beginner, en interviews (waarvan ik enkele ook op deze site zal plaatsen).

GEEF ALS EERSTE EEN REACTIE 

Geef een reactie 

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.