Zuid-Kennemerland

Feuilleton Alverna1 Afsluiting parallelweg Alverna staat klaar

Nog voordat ProRail de aangekondigde draaihekken voor fietsers en wandelaars op de overweg Alverna in Heemstede heeft geplaatst staat er vandaag al wel een groot schuifhek. Dit moet straks de parallelweg afsluiten voor verkeer richting station Heemstede-Aerdenhout. Alleen de bewoners van de Laan van Alverna krijgen van dit hek de sleutel.

Voor 1 augustus moeten de hekken aan weerszijden van het spoor er staan. Gebeurt dat niet dan legt de gemeente ProRail een fikse dwangsom op. Eerder deze maand kondigde de spoorbeheerder aan hiertegen in beroep te gaan, maar heeft dat later ingetrokken.

Er zijn nog geen tekenen dat de bewoners van de Laan van Alverna bezig zijn met het plaatsen van een hek pal aan het spoor. Ze hebben dit aangekondigd te zullen doen zodra de draaihekken gereed zijn. Ze hebben zich altijd verset tegen heropenstelling van de spoorweg vanwege de onveilige situaties. Dat laatste was ook de reden voor ProRail om het schuifhek neer te zetten. De spoorbeheerder wil niet dat er ook forensen gebruik gaan maken van de overweg als snel alternatief richting station Heemstede.

Als het schuifhek gesloten is is het ook niet meer mogelijk de aantrekkelijke wandel- en fietsroute te gebruiken vanaf het station langs de parallelweg, over de Laan van Alverna naar de Boekenroodeweg.

Tip – lees voor een historische blik op de laan van Alverna ook de blogbijdrage van de Heemsteedse duizendpoot op gebied van bibliotheken, boeken en verzamelen, Hans Krol