Zuid-Kennemerland

Nieuw klassieke muziekseizoen Muzenforum

De aftrap van een nieuwe reeks kamermuziek concerten ´Muzenforum´ wordt op zondag 30 september gegeven door pianist Paolo Giacometti. Hij is niet de enige prijswinnaar die het podium krijgt in het gemeentehuis in Overveen. Programmeur Cathelijne Noorland heeft opnieuw haar best gedaan bekende en nog niet zo bekende topmusici naar Bloemendaal te halen.

“Voor mij is het telkens de uitdaging om een afwisselend programma te maken,” licht ze telefonisch toe. De Haarlemse is zelf pianiste en verzorgt al enkele jaren het programma van Muzenforum. “Ik ben altijd op zoek naar een mooie balans tussen gevestigde namen uit binnen- en buitenland en musici in opkomst. Fantastisch is het dat opnieuw het Britse Brodsky kwartet wil komen (op 27 januari – red.). Je zou zeggen het is bijna een te grote naam voor de zaal in Bloemendaal. Maar: ze waren hier al eerder, en dat ze weer ‘ja’ hebben gezegd laat denk ik zien dat het Muzenforum inmiddels al veel historie heeft.”

Blij is Cathelijne ook met de komst van een bijzonder trio van een veel jongere garde, bestaande uit de snel furore makende Thomas Beijer, violist Mathieu van Bellen en hoornist Rob van Laar, die in 2017 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs won. Zij spelen op 14 april onder meer het hoorntrio van Brahms.
Op 28 oktober zorgt The Atlantic Trio met bariton Maarten Koningsberger voor een thematische muziekochtend. Zij voeren volksmuziek uit van grote componisten, bijvoorbeeld Schotse liederen van Beethoven en Griekse melodieën van Ravel.
Op 16 december staan Goethe en Schubert centraal in een uitvoering door de Grieks-Japanse violist Noé Inui, pianist Vassalis Varvaresos en, let wel: actrice Thiara Tissen. Een verrassend element in de concertreeks, zo verwacht Cathelijne.
De overige uitvoerenden dit seizoen zijn het Chianti Piano Trio op 24 februari, en op 24 maart speelt Lidy Blijdorp op de Giuseppe Rocca cello van Anner Bijlsma, en Tobias Borsboom op piano.

De concerten beginnen om 11.00 uur. Concerten zijn als serie te boeken (zie muzenforum.nl) en losse kaarten (20 euro, CJP en t/m 25 jaar 10 euro) zijn verkrijgbaar bij Primera Postkantoor, Bloemendaalseweg 234, Overveen, tel 023-5272742 en bij boekhandel Papyrium, Bloemendaalseweg 78 in Bloemendaal, tel 023-5253620. Ook aan de zaal zijn kaarten te koop (geen pin). Kaarten reserveren is ook mogelijk via infoATmuzenforum.nl.

Brodsky Quartet (foto pr)